Julkkiskokki paljasti ohjeen täydelliseen munakokkeliin

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Useilla meistä on varsinainen viharakkaussuhde kananmunista valmistettuihin ruokiin. Kananmunat vaativat tarkalleen oikeita lämpötiloja ja niitä tulee valmistaa minuuttipelillä. Nyt julkkiskokki Anthony Bourdain antaa vinkkinsä, kuinka valmistetaan maailman parasta munakokkelia.

Hotelliaamiaisten munakokkeli saattaa tuntua kadehdittavan kuohkealta kotona paistettuun versioon nähden. Anthony Bourdain kertoo nyt, että paras munakokkeli valmistetaan tuoreista kananmunista. Tech Insiderin julkaisemalla videolla esiintyvä kokki tietää, että munien kanssa pitää olla tarkkana myös vatkaamisen ja paistolämpötilan suhteen.

Bourdain rikkoo munat ensin kulhoon, jotta pannulle ei vahingossakaan päädy kananmunankuoria. Sen jälkeen hän vatkaa munat kellertäväksi seokseksi. Munia ei saa kuitenkaan vatkata liikaa, hän muistuttaa.

Julkkiskokki ei lisää munakokkeliin kermaa tai maitoa, vaan tyytyy pelkästään suolan ja pippurin käyttämiseen. Munakokkeli paistetaan vaahtoavassa voissa kuumalla pannulla. Hän antaa munien asettua hetken ennen kokkelin muodostamista paistolastan avulla. Kerroimme taannoin, että julkkiskokki Alton Brown korvaa munakokkelin kerman tai maidon majoneesilla.