Awww! Vompattipienokainen on maailman suloisin otus

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vaikka Australia on tunnettu sen myrkyllisistä ja vaarallisista eläimistään, on maassa myös söpöjä karvaturrikoita, kuten koaloita, kenguruita ja vompatteja. Yksi The Australian Reptile Parkin vompattipienokainen on niin kiintynyt omistajaansa, että seuraa miestä kaikkialle.

Tim Faulkner kertoo tykästyneensä pieneen George-nimiseen vompattiin. Veijari seuraa villieläinpuiston työntekijää kaikkialle innokkaasti jalkojen välissä hypellen. Pienelle vompatille kaikki on leikkiä, ja se näyttää nauttivan suunnattomasti rapsutuksista ja huolenpidosta.

Vompatteja on elänyt Australiassa jo 15 miljoonaa vuotta sitten. Nykyisin niitä on kolmea eri lajia, paljaskuonovompatteja, karvakuonovompatteja ja pohjankarvavompatteja. Vompattipienokaiset kasvavat emon pussissa muiden pussieläinten tapaan, joten siksi videolla näkyvä karvapallero kääriytyy mielellään miehen kantamaan pussiin makuulle.

https://www.facebook.com/timswildlife/videos/vb.518754308217993/1219770298116387/?type=2&theater