Jättiläismäinen kana hämmästyttää verkossa – kokoa kuin koiralla!

Ohhoh! · Tim Isokivi

Verkossa levinneellä videolla tavataan kana, joka on herättänyt hämmästystä sen koon vuoksi. Lintu vaikuttaa olevan huomattavasti suurikokoisempi kuin monet sen kanaloissa elävistä lajitovereista.

Video sai lukuisat Twitter-käyttäjät ihmettelemään, kuinka kana on voinut kasvaa niin valtavan kokoiseksi. The Livestock Conservancy -järjestö on sittemmin todistanut linnun edustavan Brahma-kanarotua.

CBS News -uutissivuston mukaan Brahma-kanat voivat painaa 5-6 kiloa ja kukot puolestaan jopa yli kahdeksan kiloa. Aikoinaan siipikarjana suositut linnut jalostettiin Yhdysvalloissa Kiinasta kotoisin olleista suurikokoisista kanoista.

Nyt verkossa levinnyt video on alkujaan peräisin Facebookin kosovolaisesta Shpeztaria Dekorative -ryhmästä. Videolla esiintyvä Merakli-niminen kana kuuluu mitä ilmeisimmin Fitim Sejfijaj -nimiselle miehelle.