Hurja ehdotus: Pyöreällä lentokentällä on päättymätön kiitotie

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Lentoliikenne on kehittynyt viime vuosikymmeninä nopeasti, kun valtavat laajarunkoiset kaksikerroksiset matkustajakoneet ovat yleistyneet. Sen sijaan lentokentillä ei ole nähty kovin merkittäviä uudistuksia sataan vuoteen. Nyt seuraava suuri askel voi olla tulossa.

BBC uutisoi hankkeesta, jossa kehitetään Endless Runway Airport -hanketta, jossa lentokenttä olisi pyöreä ja sen reunoilla kulkisi suorien kiitoteiden sijaan yksi päättymätön pyöreä kiitotie.

Suunnitelma mahdollistaisi paitsi nykyistä merkittävästi suuremmat liikennemäärät myös turvallisen laskeutumisen kaikissa tuuliolosuhteissa. Nykyisin lentokoneiden lasku- ja nousureitit ovat sidoksissa kiitoteihin, mutta päättymätön kiitotie mahdollistaisi laskut ja nousut kaikkiin ilmansuuntiin.