Erikoinen mysteeri – pudonneen lentokoneen pilotti katosi

Ohhoh! · Tim Isokivi

Kanadan Ontariossa tapahtunut lento-onnettomuus on herättänyt ihmetystä siihen liittyvän mysteerin vuoksi. Pienkoneen lentäjä vaikuttaa nimittäin kadonneen täysin jälkiä jättämättä.

Cessna 172 -lentokoneen vuokrasi Michiganin yliopiston opiskelija. Lentokone tippui Ontarion Lake Superiorin rannikon lähettyvillä sijaitsevaan metsään keskiviikkona 15. maaliskuuta noin kello 11:30 paikallista aikaa. Onnettomuuspaikalle saapuneita viranomaisia odotti kuitenkin yllätys.

Kokeneeksi pilotiksi kuvaillusta lentäjästä ei löydetty jälkiäkään. Onnettomuuspaikalta ei löydetty ruumista, eikä lumessa näkynyt jalanjälkiä. Koneen ehjänä säilyneessä ohjaamossa ei ollut valvontalaitteita joista tapahtumien tarkka kulku olisi selvinnyt.

Lentokonetta ei ole suunniteltu kantamaan mukanaan laskuvarjoja, eikä siinä ole kattoikkunaa josta lentäjä olisi voinut hypätä. Koneen uskotaan olleen autopilotilla ja tippuneen polttoaineen loputtua. Jonkun on kuitenkin täytynyt olla ohjaamassa konetta ainakin alkuun, sillä se ei voi nousta ilmaan pelkän autopilotin avulla.

– Tapaus on ehdottomasti epätavallinen. Yleensä löydät jonkun onnettomuuspaikalta saapuessasi sinne, lento-onnettomuuksia tutkivan Transportation Safety Board of Canada -järjestön Peter Roqntree kertoi The Chronicle Journal -lehdelle.