Sairas ilmiö levisi jo Suomeen – poliisi varoittaa koululaisten itsemurhapelistä

Ohhoh! · Stara.fi

Verkossa leviää vuosittain lukemattomia haasteita ja tempauksia, joista valtaosa on kuitenkin aivan harmittomia. Nyt Itä-Uudenmaan poliisi kertoo saaneensa kouluista huolestuneita yhteydenottoja sosiaalisessa mediassa leviävästä Blue Whale -itsemurhapelistä.

Poliisin mukaan kyseessä on 50 päivän haastepeli, johon osallistujat joutuvat tekemään toinen toistaan vaarallisempia tehtäviä, kuten viiltelyä ja autojen edessä makaamista. Lopulta viimeinen tehtävä on itsemurhayritys. Poliisin mukaan ilmiö on johtanut Venäjällä lukuisiin nuorten tekemiin itsemurhiin.

– Vaikka ilmiönä peli on Suomessa vielä uusi, haluamme saattaa sen kaikkien vanhempien tietoon. Toivomme vanhemmilta valppautta, mikäli lapset tai nuoret ykskaks alkavat tekemään yllämainitun kaltaisia tyhmyyksiä, Itä-Uudenmaan poliisi tiedottaa.

Venäläisen Novaya Gazeta -sanomalehden mukaan marraskuun 2015 ja huhtikuun 2016 välillä itsemurhapeli on johtanut 130 lapsen ja nuoren kuolemaan. Sittemmin kuolonuhrien määrä on kasvanut, mutta peliin liittyvien kuolemien määrää ei vielä tiedetä.