Koripallolegenda Shaquille O’Neal uskoo maapallon olevan litteä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

NBA-tähti Shaquille ”Shaq” O’Neal lukeutui 1990-luvulla maailman tunnetuimpiin koripalloilijoihin. Sittemmin mies on lopettanut koripallon pelaamisen, ja keskittynyt muun muassa musiikkiuraan, realitysarjoissa esiintymiseen ja nyt vuosisatoja sitten todistettujen tieteellisten faktojen kyseenalaistamiseen.

Shaq paljasti taannoin podcastissaan uskovansa Maan olevan litteä. Tämä tapahtui toisen juontajan, John Kincaden tivatessa mitä mieltä tähti on koripalloilija Kyrie Irvingin uskomuksesta, ettei maapallo ole pyöreä.

– Ajan jatkuvasti Floridasta Kaliforniaan, ja maa on selkeästi litteä. En aja ylös-alas 360 asteen kulmassa. Ja entäs sitten painovoima? Oletko vieraillut Atlantassa ja nähnyt kaikkia niitä pilvenpiirtäjiä?, Shaquille teoretisoi.

– Yritätkö kertoa minulle, että Kiina on alapuolellamme? Se ei ole. Maailma on litteä, urheilija jatkoi.

On epäselvää, kuinka tosissaan Shaquille O’Neal oli väitteidensä kanssa. Hän ei kuitenkaan ole ainoa kuuluisuus, joka on kyseenalaistanut maapallon pyöreyden. Myös esimerkikisi vapaapainija AJ Styles, realitytähti Tila Tequila ja räppäri B.o.B. ovat laukoneet samankaltaisia väitteitä.