Tämän tikkataulun kanssa ei voi hävitä – jokainen tikka napakymppiin!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Entinen NASAn insinööri Mark Rober ei ole erityisen hyvä heittämään tikkaa. Hän on kuitenkin sitäkin parempi rakentamaan mitä erikoiempia keksintöjä. Niinpä mies päätti tehdä itsestään osaavan darts-pelaajan teknologian avulla.

Rober rakensi darts-taulun, joka liikkuu heittojen mukaan. Tämän ansiosta jokainen heitetty tikka osuu taulun napakymppiin. Keksintö saattaa siis tehdä pelaamisesta tylsempää, mutta ainakin se parantaa huonosti heittävien itsetuntoa ja toimii samalla insinöörityön taidonnäytteenä.

Darts-taulun tietokone käyttää hyväkseen kuutta liikettä tunnistavaa kameraa. Se onnistuu arvioimaan taulua kohti heitettyjen tikkojen liikeradan jopa 200 millisekunnin aikana. Hauskaa keksintöä esitellään Roberin tuoreella Youtube-videolla.