Halpataksit aloittavat tänään Suomessa – hinta jopa kaksi euroa kyyti

Autot Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen julkisen liikenteen muutamassa vuodessa Onnibus-yhtiöllään mullistanut Pekka Möttö ryhtyy nyt uudistamaan myös taksialaa. Hänen uusi Tuup-yrityksensä tarjoaa halpatakseja, ja se aloittaa toimintansa Oulussa jo tänään. Taksimatkan voi saada halvimmillaan kahdella eurolla.

Kansainvälisen taksiyhtiö Uberin tapaan Tuupilla on eri palveluluokkia. Suomalaisyhtiöllä niitä on kolme: Express, Flex ja Smart. Niistä Express on nopein ja kallein, kun taas Smart on edullisin. Halvimmassa vaihtoehdossa asiakas joutuu joustamaan odotus- ja matka-ajoissa saadakseen kyydin pikkurahalla. Flex sijoittuu näiden kahden väliin.

– Kuljetuskapasiteettia käytetään mahdollisimman tehokkaasti mahdollisimman monen asiakkaan palvelemiseen. Kyyti sijoittuu palveluna perinteisen taksin ja joukkoliikenteen väliin, Tuupin toimitusjohtaja Pekka Möttö sanoo.

Tuupin hinnoittelu kyetään pitämään kilpailukykyisenä muun muassa ottamalla yhteen autokyytiin monia asiakkaita. Uberin tapaan matka maksetaan älypuhelimen sovelluksella, eli rahaa tai korttimaksuja ei tarvitse hoitaa enää autossa. Tänään palvelu käynnistetään Oulussa, ja seuraavat kaupungit ovat Tampere ja Turku. Helsinkiin Tuup laajentuu myöhemmin tänä vuonna.