Omituinen vaha-animaatio ihmetyttää – rentouttavaa vai ahdistavaa?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Internetissä on tunnetusti nähty runsain määrin vähintäänkin hämmentävää sisältöä, joka herättää enemmän kysymyksiä kuin tarjoaa vastauksia. Nyt sosialisessa mediassa on levinnyt vaha-animaato, jota on kuvailtu sekä rahoittavaksi että ahdistavaksi.

Hi Stranger -videolla tavataan takapuoli paljaana makoileva vaha-hahmo. Se kääntyy kameraa kohti, ja alkaa puhumaan katsojalle lepertelevään sävyyn. Läheisen tutun elkein puhuva hahmo kehuu katsojaa, ja kertoo rakastavansa häntä.

Ilman sen kummempia selityksiä julkaistun videon on luonut animaattori Kirsten Lepore. Animaatiota mainostettiin jopa Youtuben virallisella Twitter-tilillä.

Nopeasti verkossa levinnyt video on herättänyt ristiriitaisia tunteita verkossa. Joidenkin mielestä vahahahmon puhe ja eleet ovat rentouttavia. Osa katsojista taas pitää alastomana suoraan kameraan tuijottavaa olentoa lähinnä karmivana ja jopa suoranaista ahdistusta herättävänä.