Tutkimus vahvisti: Rasvaiset juustot terveellisiä – eivät myöskään lihota

Ruoka Terveys · Stara.fi

Ranskalaiset ovat aina tienneet, että juustot ja punaviini ovat kohtuullisissa määrin nautittuna terveellisiä. Kerroimme syyskuussa kuinka Kööpenhaminan yliopiston tutkijaryhmä vahvisti rasvaisten juustojen syömisen vähentävän muun muassa riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin.

Nyt samanlaiseen tulokseen on päätynyt Irlannissa Dublinin yliopiston tutkijaryhmä, jonka mukaan rasvaiset juustot eivät nosta kolesterolia ja eivät myöskään lihota. Testiryhmässä oli mukana 1.500 aikuista, ja sen tulosten perusteella katsottiin osoitetuksi, että rasvaisia juustoja syövillä ihmisillä esiintyi muita vähemmän ylipainoa ja heidän verenpaineensa oli matalampi.

Asiassa täytyy kuitenkin muistaa, että kohtuus kaikessa. Rasvaisten juustojen ylenmääräinen ahmiminen ei luonnollisestikaan ole terveellistä, joten nyt ei heti kannata rynnätä kaupan juustotiskille herkkuja hamstraamaan.