Huolestuttava seksitilasto Yhdysvalloista: ”Valtaosa ihmisistä…”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Jokaiselle tulisi olla selvää, että kondomin käyttö on suotavaa harrastettaessa seksiä missä tahansa muussa tilanteessa kuin pitkäaikaisessa parisuhteessa. Kondomin käytön yleisyys on tästä huolimatta ollut kuitenkin huolestuttavasti laskussa. Nyt ikäviä uutisia saatiin Yhdysvalloissa.

Tinderin ja muiden sosiaalisten medioiden lisätessä yhden illan seksisuhteita, on kondomin käyttö kuitenkin unohtunut valtaosalta. Nyt Yhdysvalloissa kohistaan Superdrug Online Doctorin tekemästä kyselystä, jonka tulosten mukaan peräti 65 prosenttia vastanneista ei käytä kondomia.

– Oli todellinen yllätys, että vuonna 2017 saimme tällaisen tuloksen, vaikka seksivalistuksen pitäisi olla hyvin ajantasalla. Nyt näyttää siltä, että valtaosa ihmisistä harrastaa suojaamatonta seksiä, Superdrug Online Doctorin Krista Bowman kertoi USA Today -lehdelle.

Kysely tehtiin tuhannelle ihmiselle Yhdysvalloissa ja tuhannelle ihmiselle Euroopassa. Kondomin käytön lisäksi se osoitti, että odottamatonta raskautta pelkäävistä 19 prosenttia ei silti käytä kondomia joka kerta. 15 prosenttia heistä kertoi harrastavansa lähes aina seksiä ilman kondomia.