Hämmentävä salaliittoteoria leviää: ”Australiaa ei olekaan olemassa?”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monet muistavat verkossa levinneen salaliittoteorian, jonka mukaan Suomea ei ole olemassa. Jack-nimellä esiintyvä mies oli onnistunut vakuuttamaan lukuisat internetin käyttäjät siitä, että kotimaamme on tosiasiassa Venäjän keksimä valhe.

Nyt verkossa on levinnyt puolestaan teoria, jonka mukaan Australiaa ei ole olemassa. Hämmentävän salaliittoteorian taustalla on tukholmalainen teini Shelley Floryd. Hänen mukaansa Australiaan aikoinaan lähetetyt rangaistusvangit upotettiin tosiasiassa mereen, ja saarivaltio keksittiin peittämään totuus tästä.

– Kaikki todisteet Australiasta ovat keksittyjä valheita. Asiakirjat ovat maailman johtajien väärentämiä. Entäpä australialaiset ystäväsi? He ovat näyttelijöitä ja tietokoneella luotuja hahmoja, Shelley kirjoittaa.

– Mikäli luulet vierailleesi Australiassa, olet väärässä. Lentäjät ovat mukana juonessa. He ovat vieneet sinut lähellä oleviin saariin, joissain tapauksissa Etelä-Amerikkaan, viesti jatkuu.

Salaliittoteoria on selkeästi pelkkä vitsi, mutta se lähti leviämään nopeasti verkossa. Facebook-viesti on saanut yli 20 tuhatta jakoa. Arvatenkaan monet saarivaltion asukkaista eivät ole innoissaan väitteestä heidän kotimaansa olevan keksitty.

– Lukuisat aussit ovat kutsuneet minua vammaiseksi, kusipääksi, idiootiksi ja niin edespäin. Muutama tuhat on uhannut hakata minut ja olen saanut noin sata tappouhkausta, Shelley paljasti Buzzfeed-sivustolle.

 

Australia is not real. It's a hoax, made for us to believe that Britain moved over their criminals to someplace. In…

Publié par Shelley Floryd sur mardi 21 mars 2017