Ihannekumppanin vaatimukset vaihtelevat – kotipaikka muokkaa mieltymyksiä

Koti & Asuminen Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmiset ovat hyvin erilaisia mies- ja naismaun suhteen ja ihmiset etsivät kumppanissaan erilaisia piirteitä ja ominaisuuksia. Nyt tutkijat ovat saaneet selville, että ihmisten romanttinen tyyppi ei välttämättä johdukaan niin paljon heidän omasta persoonastaan vaan siitä missä he ovat syntyneet ja asuneet.

EurekAlert! -sivusto kertoo Kalifornian yliopiston tutkijoiden tekemästä tutkimuksesta, jossa tarksteltiin ihmisten edellisiä kumppaneita. Tutkijat saivat kyselyn mukaan selville, että ihmisten entisillä kumppaneilla oli keskenään hyvin paljon yhteistä aina asuinpaikan mukaan. Ihmisten mies- ja naisihanteet kumppanin suhteen olivat muokkautuneet sen mukaan millaisten ihmisten ympäröiminä he olivat varttuneet ja elivät silläkin hetkellä.

Tutkijat huomasivat 1.000 pariskuntaa tutkimalla, että ihmisten romanttinen tyyppi muokkautui aina sen mukaan missä he asuivat. Omien mieltymysten muokkautuminen asuinpaikkakunnan ja kumppanien tarjonnan mukaan onkin edellytys sille, että ihmiset lisääntyvät. Kotipaikkakunnat vaikuttivat muun muassa siihen millainen unelmien kumppanin ihanneammatti tai uskonto olisi ihmisten mielestä.