John F. Kennedyn päiväkirja myydään – hinta jopa 200 000 dollaria

Viihdeuutiset · Stara.fi

Päiväkirjat ovat kirjoittajilleen usein mittaamattoman arvokkaita monestakin syystä. Kirjoitushetkellä niihin saadaan purettua tuntoja, ja myöhemmin ne toimivat eräänlaisena historiikkina. Näin myös edesmenneiden päiväkirjan kirjoittajien kanssa. Nyt myyntiin tulee presidentti John F. Kennedyn päiväkirja.

Vuodelta 1945 peräisin oleva Kennedyn päiväkirja on hänen itsensä käsin kirjoittama, ja niteen arvon odotetaan nousevan tulevassa huutokaupassa peräti 200.000 dollariin. Kennedy antoi päiväkirjansa vuonna 1959 silloiselle tutkijalle Deirdre Hendersonille, joka työskenteli tuolloin senaattorina toimineen Kennedyn toimistossa.

Hendersonin mukaan tuleva presidentti antoi päiväkirjansa, jotta hän voisi perehtyä tarkemmin Kennedyn luonteeseen presidenttikampanjaa varten. Päiväkirja sisältää 61 sivua mustassa nahkakansiossa. Sivuista 12 on kirjoitettu käsin ja loput Kennedyn kirjoituskoneella. Huutokauppa järjestetään Yhdysvalloissa 26. huhtikuuta.

Splash
Splash