Asiantuntija paljasti: Nämä laihdutusniksit todellisuudessa lihottavat

Fitness Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmiset etsivät aina uutta tietoa ravinnosta, terveellisesti syömisestä ja painonpudotuksesta. Kaikki tieto ei kuitenkaan ole oikeaa eikä jokainen niksi toimi kaikkien ihmisten kohdalla. Nyt raviintoneuvoja Rhiannon Lambert kertoi Daily Mail -lehdelle mitkä ovat yleisimpiä virheitä, joita ihmiset tekevät suosittujen laihdutusniksien vuoksi.

Monet ajattelevat, että kalorien laskeminen on aina avain laihdutukseen, minkä vuoksi he päättävät jättää joitain aterioita välistä syödäkseen vähemmän. Aterioiden skippaaminen kuitenkin hidastaa aineenvaihduntaa ja voi johtaa lihomiseen, minkä vuoksi ateriarytmi tulisi pitää aina tasaisena.

Urheilujuomia pidetään välttämättöminä hyvän treenin kannalta sekä ennen että jälkeen treenin nautittuna. Kannattaa kuitenkin valita huolella mitä juo. Monet urheilujuomat sisältävät sokeria ja niin paljon kaloreita, että treenaaja saattaa juoman muodossa ottaakin jopa enemmän kaloreita elimistöönsä kuin mitä hän juuri kuntoillessaan poltti.

Prosessoidut ruoat ovat myös yksi tämän päivän kirouksia. Urheileville ihmisille on tarjolla tällä hetkellä todella paljon erilaisia valmisruokia ja välipaloja. Totuus on kuitenkin se, että valmisateriat ja prosessoidut ruoat eivät ikinä ole niin hyväksi elimistölle kuin tuoreet ja itse valmistetut ateriat.

Treenaamista korostetaan tällä hetkellä jatkuvasti ja moni ottaakin ihailemiensa tähtien kuntoilusta inspiraatiota omaan elämäänsä. Painonpudotuksellisesta näkökulmasta terveellinen ruokavalio on kuitenkin kuntoilua tärkeämpää. Moni tekee sen virheen, että treenaa ja syö energiavajeessaan enemmän, mutta epäterveellisemmin ajatellessaan, että ansaitsee herkut kovan treenin päätteeksi.