Aamuseksin haluun löytyi hormonaalinen syy

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Naisten kuukautiskierto vaikuttaa heidän mielialaansa. Nyt on saatu selville, että miehilläkin on oma hormonaalinen kiertonsa. Toisin kuin naisilla, miehillä kierto on kuitenkin kuukauden sijaan jokapäiväinen.

Elite Daily -lehden mukaan miesten mieliala vaihtelee päivittäin heidän testosteronitasojensa vuoksi. Aamulla testosteronitasot ovat korkeimmillaan, minkä vuoksi miehet ovat aamuisin aggressiivisia, energisiä, keskittyneitä ja seksinnälkäisiä. Tämä aiheuttaa myös sen, että aamuiset vastoinkäymiset kuten astian rikkoutuminen tuntuu miehistä erityisen raivostuttavalta.

Iltapäivää kohden testosteronitaso on hieman tasaantunut. Mies ei enää hermostu niin herkästi ja hän on paljon yhteistyökykyisempi kuin heti herättyään. Iltaisin testosteronitasot ovat hyvin matalat, jolloin he huolehtivat lähimmäisistään, ovat myönteisempiä erilaisille ehdotuksille ja haluavat helliä rakastaan sohvalla television ääressä.