Aasianleijonan suojelutyö tuottaa tulosta – populaatio kasvanut selvästi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Afrikkalaisia savannien kuninkaita pienempi aasianleijona oli hilkulla kuolla kokonaan sukupuuttoon 1800-luvun lopulla, kun jäljellä oli enää kymmenen leijonaa. Sinnikäs suojelutyö on tuottanut tulosta, sillä nyt Intiassa elävän leijonan populaatio on kasvanut 500 yksilöön.

Leijonan elinalue on pienentynyt vuosisatojen kuluessa ihmisen takia. Kun aasianleijonia tavattiin ennen laajalla alueella Intian ja Bulgarian alueella, on niitä nykyisin enää luonnonvaraisena Girin kansallispuistossa Intiassa. Laji on edelleen määritelty erittäin uhanalaiseksi. National Geographic uutisoi aasianleijonakannan kasvamisesta.

Aasianleijonia voi käydä ihastelemassa myös suomalaisessa Korkeasaaren eläintarhassa. Korkeasaari sai ensimmäiset aasianleijonat Intian valtiolta lahjoituksena 90-luvun alussa. Aasianleijonat ovat onnistuneet tekemään myös pentuja ympäri Eurooppaa sijaitsevissa eläintarhoissa.

Asiatic Lions

By the late 1800s, as few as ten Asiatic lions remained—now there are over 500 living in India.

Publié par National Geographic sur dimanche 19 mars 2017