Uutuussovellus tekee DVD-elokuvista älylaitteella katsottavia

Digi · Tim Isokivi

DVD ja Blu-ray -elokuvien suosio on laskenut melkoisesti suoratoistopalvelujen ja digitaalisen latauksen ansiosta. Monien ihmisten hyllyistä ja komeroista löytyy silti edelleen pilvin pimein elokuvia niiden fyysisessä muodossa.

Walmart-tavarataloketjun uutuussovellus Vudu lupaa muuttaa DVD ja Blu-ray -elokuvat älylaitteella katsottavaan muotoon. Muuttaminen on tässä tapauksessa hieman harhaanjohtava termi. Sovelluksella voi nimittäin skannata elokuvan viivakoodin, minkä seurauksena elokuva lisätään käyttäjän digitaaliseen kirjastoon.

Palvelu ei ole ilmainen. DVD-elokuvan muuttaminen digitaalieen muotoon maksaa kaksi dollaria. Mikäli elokuvan haluaa muuttaa korkealaatuisempaan versioon, maksaa se viisi dollaria. Koska Vudu on Walmart-ketjun omistama, ei toistaiseksi ole tiedossa toimiiko sovellus Yhdysvaltojen ulkopuolella.