Vältä näitä huonoja tapoja – lisäävät ihon ryppyisyyttä

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmiset mieltävät harmaat hiukset ja rypyt ensimmäisiksi merkeiksi vanhentumisesta. Moni haluaa kuitenkin yrittää pysyä mahdollisimman nuorekkaan näköisinä, minkä vuoksi harmaita hiuksia värjätäänkin ahkerasti pois näkyviltä ja ryppyvoiteiden käyttäminen aloitetaan mahdollisimman ajoissa.

Ryppyvoiteet eivät kuitenkaan auta vähentämään ryppyjä mikäli ihminen tekee edelleen asioita, jotka aiheuttavat ryppyjä. Yksi suurimmista ryppyjen aiheuttajista on ihoasiantuntija Lorea Öbergin mukaan kyljellään nukkuminen. Daily Mail -lehden mukaan aina samalla kyljellä nukkuminen painaa kasvoja tyynyä vasten. Tämä asento aiheuttaa kasvoihin pieniä juonteita, joista tulee lopulta syvempiä ryppyjä.

Myös pillin kautta juominen, liian kuiva huoneilma ja kasvojen peseminen ihoa kuivattavalla tavallisella käsisaippualla edesauttaa ryppyjen syntymistä. Ryppyvoiteillakin voi olla negatiivinen vaikutus ihoon jos voide hierotaan ihoa venyttävin vetävin liikkein ihoon. Hieromisen sijaan voide tulisi kevyesti taputella kasvoille.