Kesäajan lopettaminen eduskuntaan – adressiin 50 000 nimeä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa siirrettiin jälleen viime viikonloppuna kelloja, kun siirryttiin kesäaikaan. Monet pitävät kesäaikaan siirtymistä turhanpäiväisenä, ja siksi siitä luopumiseksi käynnistettiin verkossa kansalaisaloite. Nyt se on saavuttanut tarvittavat 50.000 allekirjoitusta asian viemiseksi eduskunaan.

Adressissa on nyt 51.079 allekirjoitusta.

– Ehdotan valtioneuvostolle, että he ryhtyisivät valmistelemaan asetusta/lakia siitä että kellojen kesäaikaan siirtäminen ja sen jälkeen tietysti syksyllä ajan palauttaminen ns. normaaliaikaan lopetetaan. Pysyttäis aina vain ja ainoastaan normaali ajassa, Kansalaisaloitteen perustanut Matti Hietanen toteaa.

Kansalaisaloitteessa vaatimusta kesäajasta luopumiseksi perusteltiin sillä, että kellojen siirtämisestä keväisin ja syksyisin on ainoastaan haittaa. Erityisesti nostettiin esiin julkisen liikenteen aikataulut ja liikennevälineiden rytmit. Nykyisin esimerkiksi monet matkapuhelimet osaavat vaihtaa kellonajan automaattisesti, mutta kotitalouksissa on yhä runsaasti laitteita, joihin joudutaan muuttamaan kellonaika jokaiseen erikseen. Tästä aiheutuu merkittävästi vaivaa.