Kiillota kengät banaaninkuorilla – toimii myös keinonahkaan!

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Banaaninkuoria voi hyödyntää muun muassa kauneudenhoidossa ja ravintona. Esimerkiksi banaaninkuorten avulla tehty ihohoito on nyt rendikästä, ja lopputulos on kosteuttava ja kirkastava. Nyt keltaisen hedelmän kuorilla voi hoitaa kenkiä.

PureWow sivusto vinkkaa nyt yksinkertaisen keinon nahka- tai keinonahkakenkien pinnan parantamiseen. Avuksi kannattaa ottaa banaaninkuoret, jonka avulla kengät saa kiiltämään upeasti. Kuorten sisäpintaa hierotaan kengälle huolellisesti, kunnes jalkine on saanut näyttävän kiillon.

Banaaninkuorikiillotuksen jälkeen kengät pyyhitään pehmeällä rätillä tai kankaanpalalla. Banaaninkuoret heitetään yleensä syömisen jälkeen roskikseen, mutta tämän vinkin avulla voi hyötykäyttää koko hedelmän.