Nainen söi 10 000 kilokaloria – halusi selvittää herkkupäivän vaikutukset

Fitness Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Stephanie Buttermore pitää YouTubessa hyvinvointiin, ruokavalioon ja liikuntaan keskittyvää videoblogia. Hän teki hetki sitten kokeilun, jossa hän ylensöi yhden päivän ajan. Nainen halusi selvittää mitä keholle tapahtuu herkkupäivän aikana ja miten se vaikuttaa kehoon.

Stephanie Buttermore söi tavallisesti alkuviikon ja kävi tiistaina mittaamassa veriarvonsa ja kehonkoostumuksensa. Keskiviikkona Buttermore herkutteli 10.000 kilokalorin edestä, ja torstaina hän kävi uudelleen samoissa mittauksissa.

Kävi ilmi, että yhden herkuttelupäivän tuloksena nainen painoi 2,5 kilogrammaa enemmän kuin aiemmin. Hänen kehoonsa oli varastoitunut paljon nestettä, minkä lisäksi ylimääräinen rasva sai hänen rasvaprosenttinsa nousemaan 0,7 prosenttia. Buttermoren energian kulutus oli noussut 1.300 jopa 2.100 kilokaloriin, sillä keho kävi ylikierroksilla yrittäessään polttaa ylensyönnin aiheuttamia kaloreita.

Monille laihduttajille tankkauspäivän tarkoitus on nimenomaan saada aineenvaihdunta tehokkaaksi. Kahden päivän jälkeen Buttermoren paino oli samassa kuin ennen herkkupäivää, mutta hänen kehonsa oli kuitenkin varastoinut yhden päivän ylensyönnin seurauksena puoli kiloa rasvaa. Nainen testasi tilanteen vielä kahden viikon kuluttua, jolloin kävi ilmi, että puoli kiloa ylimääräistä rasvaa oli herkkupäivän seurauksena edelleen kehossa.