Robotit räppäsivät tekoälystä – odottamattoman upea tulos

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tekoäly kehittyy jatkuvasti, ja sen myötä koneet pystyvät tekemään jo monia askareita ihmisten tavoin. Tuoreen videon perusteella hip hop -artistit ovat kuitenkin toistaiseksi turvassa, sillä robottien räppääminen ei vielä pääse aivan ihmisten tasolle.

Kyoto Advanced Telecommunications Research -instituutin tuoreella videolla robotit esittävät oman versionsa Sugarhill Gang -yhtyeen hitistä Rapper’s Delight. Kappaleen sanat on tehty uusiksi käsittelemään tekoälyä.

Robottien räppitaidot eivät ehkä yllä ihmisartistien tasolle, mutta video paljastaa hauskalla tavalla kuinka tekoäly oppii uusia asioita tutkimalla ihmisten eleitä ja puhetta. Se voittikin parhaan videon palkinnon taannoin järjestetyssä International Conference on Human Robot Interaction -tapahtumassa.