Kevätsiivouksen aika! Puhdista myös tietokoneet ja näppäimistöt

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Tietokoneiden näppäimistöt keräävät kotona eniten bakteereja, Kevätsiivouksen yhteydessä olisikin hyvä puhdistaa myös tablettitietokoneet, kannettavat tietokoneet ja pöytäkoneet. Apuna kannattaa käyttää paineilmasprayta.

Business Insider on julkaissut videon, jolla näytetään kodin tietoteknisten laitteiden puhdistaminen. Puhdistamisessa kannattaa käyttää paineilmasprayn lisäksi asiaan tarkoitettua puhdistusainetta ja mikrokuituliinaa. Puhdistusaineen voi tehdä myös itse vedestä ja alkoholista.

Näppäimistöt kannattaa panna kenolleen, jotta niistä irtoava lika valuu pöydälle, eikä takaisin laitteistoon. Sen jälkeen laitteet pyyhitään erittäin nihkeällä mikrokuituliinalla. Liinan tulee olla pehmeä ja kuivahko. Puhdistusainetta ei saa missään nimessä suihkuttaa sähkölaitteeeen suoraan.