Pörssikelloa soitetaan Tampereella – jokaiselle mahdollisuus vaurastua

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vuodesta 1999 lähtien järjestetyt Sijoitusmessut järjestetään tänä vuonna Tampere-talossa tiistaina 4. huhtikuuta. Kaikille taloudesta ja sijoittamisesta kiinnostuneille tarkoitettuun maksuttomaan tapahtumaa odotetaan 2.500 kävijää. Sijoitusmessuilla tehdään nyt myös historiaa, sillä pörssikelloa soitetaan Tampereella.

Tampereen Nuorkauppakamarin järjestämien Sijoitusmessujen teemoina ovat tänä vuonna rahastosijoittaminen ja talletukset, pörssi- ja asuntosijoittaminen sekä metsä- ja maaomaisuus. Uutena teemana mukana on ajankohtainen joukkorahoitus, jota käsitellään kattavasti sekä messujen puheenvuoroissa että näytteilleasettajien osastoilla.

Tilaisuus avataan Pörssisäätiön järjestämällä Pörssiaamu-tapahtumalla. Kello 10.00 pörssipäivä avataan historiallisesti Tampereelta käsin, kun Nasdaq Helsingin toimitusjohtaja Henrik Husman soittaa pörssikelloa Sijoitusmessujen Sorsapuistosalissa. Kyseessä lienee ensimmäinen kerta, kun pörssikelloa soitetaan Tampereella. Samalla messujen näyttelyosastot aukeavat ja messupäivän puheenvuorot alkavat yhdeksässä tietoiskusalissa.

Rahoituslaitosten katsauksen talouden tilanteesta ja ajankohtaisista sijoitusnäkymistä tarjoavat esimerkiksi Nordea Personal Bankingin johtaja Topi Manner, OP-Ryhmän seniorianalyytikko Hannu Rauhala, pitkän linjan ekonomisti Lauri Uotila sekä suurimpien rahoituslaitosten pääekonomistit. Lisäksi messuilla on tarjolla kattavat erillisohjelmat asunto- ja kiinteistö- sekä metsäsijoittamisesta kiinnostuneille messukävijöille.

Pörssiyhtiöiden puheenvuoroja messuilla käyttävät muun muassa Pihlajalinnan toimitusjohtaja Aarne Aktan, Ramirentin toimitusjohtaja Tapio Kolunsarka ja Investors Housen toimitusjohtaja Petri Roininen.

Pirkanmaan ajankohtaisia kehityshankkeita sijoittajien, yrittäjien ja rahoittajien näkökulmasta ruoditaan Kauppalehden isännöimässä Kehittyvä Pirkanmaa – paneelikeskustelussa. Panelisteina toimivat Tampereen kaupungin elinvoimajohtaja Teppo Rantanen, Pirkanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Pasi Mäkinen, Skanska Suomen yksikönjohtaja Toni Tuomola ja OP Tampereen toimitusjohtaja Mikko Rosenlund.

Niin ikään Pörssisäätiön järjestämässä Kunnat ja valtio omistajina -paneelissa asiantuntijoina toimivat kansanedustaja Pekka Haavisto, Ilmarisen johtaja Jaakko Kiander ja Kuntaliiton toimitusjohtaja Jari Koskinen. Paneelia vetää Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri. Muista messupuhujista mainittakoon sijoituspalvelu Nordnetin maajohtaja Suvi Tuppurainen, kansanedustaja ja kauppaneuvos Eero Lehti Kokoomuksesta sekä Suomen Pankin ekonomistit Riikka Nuutilainen ja Eeva Kerola.