Autistimies ei kykene puhumaan – sitten hänelle annettiin laulumikrofoni!

Ohhoh! Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Autismi on keskushermoston kehityshäiriö, joka aiheuttaa eriasteisia toiminnan esteitä henkilöille. Autistisilla henkilöillä ilmenee vaikeuksi nuoresta lapsesta lähtien sosiaalisessa kommunikoimisessa ja vuorovaikutuksessa, ja heidän on vaikeaa viestiä muiden kanssa sekä sanallisesti että elehtien.

31-vuotias Kyle Coleman on autistinen. Hän pystyy puhumaan kerrallaan vain muutamia sannoja ja ilmauksia, mutta hänen on vaikeaa kommunikoida muiden kanssa, koska hän ei pysty muodostamaan lauseita. Nyt mies on kuitenkin oppinut ilmaisemaan itseään laulun keinoin.

YouTube-videolla nähdään herkkä tilanne, jossa Kylen äiti ja ystävä ovat vieneet miehen laulamaan karaokea. Musiikki saa Kylen heti pauloihinsa, ja mies onnistuu kuin ihmeen voimalla laulamaan kappaletta todella keskittyneesti ilman katkoksia.