NASA avasi kaikille avoimen kattavan kuva- ja videokirjaston

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen avaruushallinto NASAn ajoittain julkaisemat upeat kuvat ja videot stimuloivat monien maailmankaikkeuden salaisuuksista kiinnostuneiden mielikuvitusta. Nyt järjestö on avannut verkkosivuilleen osion, joka helpottaa avaruusaiheisten kuvien etsimistä huomattavasti.

NASA Image and Video Library mahdollistaa avaruuteen liittyvän materiaalin etsimisen hakusanoja käyttäen. Yhteensä kirjastossa on yli 140.000 kuvaa, videota ja ääninäytettä. Joukossa on muun muassa materiaalia planeettojen pinnoilta, eri taivaankappaleista ja NASAn avaruuslennoilta.

Kaiken hyvän lisäksi avaruushallinnon kirjastosta löytyvät materiaali on tekijänoikeuksista vapaata. Kuka tahansa voi siis vapaasti käyttää sitä haluamiinsa tarkoitusperiin, halusipa materiaalia käyttää sitten omiin Youtube-videoissaan tai vaikkapa kuvanmuokkauksissa.