Vinkki kevätsiivoukseen – patja puhtaaksi ruokakaapin aineksella!

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Business Insider -sivuston siivousasiantuntija Melissa Maker paljastaa nyt helpon vinkin sängynpatjojen puhdistamiseen. Vaikka patjoja imuroisikin säännöllisesti, saattaa niissä olla hieman ummehtunut haju. Avun voi löytää ruokakaapista.

Melissa Maker neuvoo, kuinka ruokasoodaa voi käyttää patjojen puhdistamiseen. Ensin kannattaa avata huoneen ikkunat ja poistaa liinavaatteet sekä tyynyt ja peitot. Ruokasooda on järkevää kaataa esimerkiksi suurikokoiseen vispilään.

Sen jälkeen ruokasodaa voi ripotella patjan päälle reilulla otteella. Ruokasooda voi vaikuttaa patjan päällä esimerkiksi tunnin ajan. Patja imuroidaan lopuksi huolellisesti. Kannattaa myös varmistaa, että imurin suulakeosa on puhdas, jotta patjaan ei tule ikäviä tahroja.