Mies rakensi toimivan lentopuvun – rakettimoottorit käsissä ja jaloissa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lentämisen mahdollistavat puvut lukeutuvat supersankarihahmojen vakiovarusteisiin, mutta tosielämässä niitä on saatu vielä odotella. Nyt eräs brittiläinen keksijä on rakentanut tosielämän Iron Man -tyylisen puvun.

Startup-yritys Gravityn perustanut Richard Browning on luonut Daedalus-nimisen haarniskan, jolla hän pystyy nousemaan ilmaan. Tämä onnistuu raajoissa olevien rakettimoottorien avulla. Pukuun kuuluu myös kypärä, jonka visiiristä käyttäjä pystyy seuraamaan esimerkiksi polttoaineen määrää ja moottorin tehoa.

Kuten Youtubessa julkaistulla videolla nähdään, ei puvun käyttäminen ole aivan helppoa. Kuninkaalisessa merijalkaväessä vapaahetoisena ollut mies kuitenkin kutsuu keksintöään lehdistötiedotteessa käänteentekeväksi ilmailun historiassa.