Puhelinhuijari valitsi väärän uhrin – jäi rysän päältä kiinni

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Rikolliset yrittävät jatkuvasti huijata ihmisiltä rahaa tekaistuilla puhelinmyynti-ilmoituksilla ja väärillä laskuilla. Nyt poliisi näyttää videolla miten häntä yritettiin huijata erään miehen toimesta. Mies esiintyi verovirkailijana, joka pyysi miestä suorittamaan heti tietyn summan hänen antamalleen tilille tai mies tultaisiin pidättämään poliisin toimesta.

Huijari oli valinnut hyvin epäonnekkaan numeron luettelostaan soittaessaan Don Henningille uhkaavan huijauspuhelun verotoimistosta. Henning haistoi heti puhelun aikana, että kyseessä on huijari, minkä vuoksi hän oli luvannut soittaa miehelle takaisin hyvin pian. Poliisi oli mennyt poliisilaitokselle tekemään puhelun, että hän pystyi äänittämään ja keräämään kaikki mahdolliset tiedot talteen.

Videolla kuullaan, että huijarin antamat ohjeet ovat todella epäjohdonmukaiset, minkä lisäksi hän sanoo oman nimensäkin kaksi kertaa eri tavalla. Huijari yrittää kuitenkin vakavissaan uskotella poliisille, että miehen pitää toimistoajan sisällä suorittaa tietty maksu tai poliisi tulee hakemaan hänet kotoaan.