Matkalla Aasiaan? Älä koskaan maista tätä vastenmielistä ruokaa

Lux Matkailu Ruoka · Stara.fi

Suomalaiset matkailijat ovat ottaneet kymmenessä vuodessa Aasian maat haltuun laajemmin kuin koskaan aiemmin, kun perinteisen Thaimaan lisäksi turistivirrat ulottuvat yhä useammin Kiinaan, Japaniin ja Hong Kongiin. Matkoilla voi tulla houkutus maistaa paikallisia erikoisuuksia.

Esimerkiksi Kiinassa, Hong Kongissa ja muualla Itä-Aasiassa ei ole kovin vaikea päätyä ravintolaan, joka tarjoilee haineväkeittoa. Yhtä vastenmielistä ruokaa on kuitenkin vaikea kuvitella. Jotkut matkailivat pitävät haineväkeiton maistamista osana aasialaiseen kulttuuriin tutustumista, mutta todellisuudessa se on kaikkea muuta.

Vuosittain jopa 73 miljoonaa haita hukutetaan, kun niiltä leikataan pyydystämisen jälkeen evät irti ja ne pudotetaan sen jälkeen takaisin mereen liikuntakyvyttöminä. Mereen heitetyt hait uppoavat merenpohjaan, jossa ne joko tukehtuvat tai kuolevat paineen seurauksena.