Nyt se selvisi! Tästä syystä piirroshahmoilla on neljä sormea

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monet piirrettyjä katsoneet ovat saattaneet ihmetellä animaatiossa usein esiintyvää outoa yksityiskohtaa. Monilla piirroshahmoilla on kädessään neljä sormea viiden sijaan. Tälle on useita syitä, joihin Youtuben ChannelFrederator-kanavan video perehtyy.

Yksi syy neljälle sormelle on se, että niiden piirtäminen on helpompaa sekä aikaa ja rahaa säästävää. Mikki Hiiren kaltaiset piirroshahmot myös koostuvat usein ympyrän muotoisista osista, minkä ansiosta niiden käsiin ei jää paljon tilaa sormille. Walt Disneyn mukaan viisi sormea olisi saanut Mikin käsien näyttämään banaaneilta.

Monien piirroshahmojen nelisormisuus selittyy myös sillä, että hahmot ovat eläimiä tai yliluonnollisia olentoja. Tämän vuoksi niillä ei tarvitse olla ihmisten tapaan viittä sormea.

Animaatiohahmojen sormien lukumäärässä on poikkeuksiakin, sillä esimerkiksi melko realistisesti piirretyillä Disney-prinsessoilla on usein viisi sormea. Myös Japanilainen animaatio on oma lukunsa. Videon mukaan Japanissa hahmoilla on usein viisi sormea numero neljään liittyvän taikauskon ja Yakuza-rikollisjärjestön tapojen ansiosta.