Stephen Hawking avaruuslennolle – suostui mukaan empimättä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Miljonääri Richard Bransonin avaruusturismiin liittyvä Virgin Galactic -projekti on saanut uuden arvovaltaisen henkilön mukaan. Branson on nimittäin kutsunut fyysikko Stephen Hawkingin mukaansa lähiaikoina toteutuvalle avaruuslennolle. Hawking vastasi heti myöntävästi.

Good Morning Britannia -televisio-ohjelman haastattelussa käynyt Stephen Hawking kertoo, että hän on haaveillut avaruuteen matkustamisesta aina. Kun Richard Branson oli pyytänyt fyysikkoa mukaan, oli hän vastannut myöntävästi asiaa sen enempää empimättä.

Virgin Galacticin avaruuslennon päivämäärää ei ole vielä päätetty, mutta se tullaan toteuttamaan lähitulevaisuudessa. Fyysikko Stephen Hawking on mies, joka ansaitsee suunnatonta kunnioitusta. Hän istuu pyörätuolissa ja kommunikoi erillisen puhesyntetisaattorin avulla. Miehellä todettiin ALS-tauti vuonna 1963, mutta tämä ei ole estänyt häntä tutkimasta ja selvittämästä maailman suurimpia kysymyksiä.

75-vuotias Stephen Hawking on tutkinut ansioikkaasti muun muassa avaruuden mustia aukkoja. Hän jos kuka ymmärtää maailmankaikkeuden toiminnan pintaa syvemmältä ja osaa puhua universumin uhkakuvista kansantajuisesti.