Leopardi seikkaili kiitoradalla – lentokenttä suljettiin

Matkailu · Terhi Piiroinen

Nepalin Kathmandussa sijaitseva Tribhuvanin kansainvälinen lentoasema suljettiin maanantaina hetkellisesti. Syynä oli erään lentäjän näkemä leopardi, joka seikkaili lentoaseman kiitoradalla. Lentokenttä oli kiinni puoli tuntia, mutta kissapetoa ei löydetty.

Daily Mail kertoo nepalilaisen Tribhuvanin kansainvälisen lentoaseman tiedottaneen, että lentokentän kiitoradan läheisyydessä oli liikkunut leopardi. Eläinviranomaiset olivat jäljittäneet kissapetoa, mutta uskovat sen mahdollisesti karanneen viemäreihin. Vain yksi lento myöhästyi viivästyksen takia.

Kathmandu on lähellä vuoristoalueita, joten villielämiä tavataan usein vaeltelemassa kaupungin lähistöllä. Leopardit viettävät mielellään aikaa paikoissa, joissa on paljon piiloutumismahdollisuuksia. Leopardin uhanalaisuusluokitus on vaarantunut.

https://www.instagram.com/p/BHECROgAKk4/