Uutissyötteeseen ilmestyvä raketti ihmetyttää Facebookissa – tätä se tarkoittaa

Digi · Tim Isokivi

Jotkut Facebook-käyttäjät ovat saattaneet huomata rakettia esittävän kuvakkeen ilmestyneen yhteisöpalvelun mobiilisovellukseen. Rakettia painamalla heille aukenee uusi uurissyöte, jonka sisältö poikkeaa tavanomaisesta Facebook-seinästä.

Vaihtoehtoisessa uutissyötteessä käyttäjälle tarjotaan tuoretta sisältöä, josta hän saattaisi olla kiinnostunut. Ominaisuutta kokeillaan parhaillaan osalla käyttäjistä. Hämmennystä aiheutti se, ettei käyttäjille paljastettu mistä on kysymys.

Uutissyötteen tarkoituksena kerrotaan olevan vastata ihmisten toiveisiin löytää uutta uutissisältöä helposti. Techcrunch-sivuston mukaan ehdotetut uutiset perustuvat käyttäjän tykkäyksiin ja siihen, kuinka hän on käyttänyt Facebookia aikaisemmin.