Snapchat näpäytti Instagramia aprillipäivän tempauksen muodossa

Digi · Tim Isokivi

Kuvien ja videoiden jakamiseen käytettävien Instagram ja Snapchat -sovellusten välillä käy kuumeinen kilpailu. Viime vuonna Instagramiin ilmestyi tarinat-ominaisuus, joka on lähes suora kopio yhteisöpalvelun erityisesti nuorison suosiman kilpailijan vastaavasta.

Nyt Snapchat on näpäyttänyt Instagramia aprillipäivän tempauksen muodossa. Sovellukseen ilmestyi 1. Huhtikuuta Instagram Filter -niminen ominaisuus, joka sai minkä tahansa kuvan tai videon näyttämään kilpailevalla sovelluksella jaetulta.

Tempauksella pyrittiin myös selkeästi piikittelemään Instagramin maineella varttuneempien ihmisten suosimana kuvapalveluna. Instagram-filtterillä muokatuissa kuvissa näkyy kolme tykkäystä, joista yksi on käyttäjältä ”my_mom”, eli äitini.