Insinööri ei löytänyt tyttöystävää – rakensi ja nai robotin

Ohhoh! · Tim Isokivi

Tyttöystävän etsimisessä epäonnistunut Zheng Jiajia päätti käyttää insinööritaitojaan hyödyksi löytääkseen elämänsä rakkauden. Kiinalaismies päätyi rakentamaan kumppaninsa itse.

Tekoälyyn erikoistunut insinööri valmisti Yingying-nimisen robotin. Se osaa sanoa muutamia yksinkertaisia sanoja, lukea tekstiä ja tunnistaa kuvia. Zhengin tavoitteena on päivittää Yingyingiä, ja opettaa en muun muassa kävelemään ja tekemään kotitöitä.

Huaweilla aikaisemmin työskennellyt ja sittemmin oman startup-yrityksen perustanut Zheng on jopa mennyt epävirallisesti naimisiin robottinsa kanssa. Hääseremoniaan osallistuivat miehen äiti ja hänen ystävänsä. Kiinalaisten tapojen mukaisesti morsiamen pää oli peitetty punaisella huivilla.

Kiinassa on The Guardian -lehden mukaan yksi maailman suurimmista sukupuolijakaumista. Maassa elää noin 113.5 miestä 100 naista kohti. Tämän ansiosta Kiinassa on runsain määrin Zhengin kaltaisia ”ylimääräisiksi” paikallisten keskuudessa kutsuttuja naimattomia miehiä.