Spotify uudistuu – ilmaiskuuntelijat joutuvat odottamaan uutuuksia

Digi · Tim Isokivi

Musiikin suoratoistopalvelu Spotify on solminut uuden sopimuksen levy-yhtiö Universal Music Groupin kanssa. Se tarkoittaa, että palvelussa saatetaan nähdä pian ilmaiskäyttäjiä koskevia uudistuksia.

Sopimuksen myötä Universal Music Group voi halutessaan estää Spotifyn ilmaiskäyttäjiä kuuntelemasta uutuusalbumeita kahden ensimmäisen viikon ajan. Tämän tarkoituksena olisi kannustaa käyttäjiä hankkimaan maksullisen Premium-tilin.

– Tästä päivästä alkaen Universalin artistit saavat päättää, julkaisevatko he uudet albumit kahdeksi viikoksi vain Premium-käyttäjille, Spotifyn toimitusjojtaja Daliek Ek paljastaa tiedotteessa.

Musiikin suoratoistopalvelujen suosion kasvettua levy-yhtiöt ovat alkaneet vaatia yhä suurempaa siivua niiden tuloista. Universal Music Group on yksi suurimmista kansainvälisistä levy-yhtiöistä. Sen listoilla ovat muun muassa Kanye West, Lady Gaga, U2, Taylor Swift ja Metallica.