Facebook Messengerin käyttäjille oma digitaalinen avustaja

Digi · Tim Isokivi

Yhteistöpalvelu Facebookin käyttäjät saavat pian apua hieman Applen Sirin ja Amazonin Alexan kaltaiselta tekoälyltä. Yhtiö on lisännyt Yhdysvalloissa Messenger-sovellukseen digitaalisen M-avustajan.

Messengerin virtuaaliavustaja voi esimerkiksi suositella tarroja keskusteluun, ehdottaa sijainnin jakamista ja auttaa suunnitelmien tekemisessä. The Verge -sivuston mukaan M toimii analysoimalla käyttäjän keskusteluja ja etsimällä niistä avainsanoja joiden pohjalta se voisi tarjota apuaan.

Jo jonkin aikaa kehitteillä ollut M tulee ainakin alkuun tarjoamaan apuaan vain yhdysvaltalaisille Facebook-käyttäjille. On kuitenkin todennäköistä, että se tulee laajenemaan tulevaisuudessa myös muihin maihin.

 

Messenger M

Publié par Facebook sur mercredi 5 avril 2017