Musiikkivideo ennusti Pepsin kohumainoksen? Yhtymäkohdat ilmeisiä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pepsi julkaisi taannoin sittemmin jo poisvedetyn mainoksen, joka herätti runsaasti kritiikkiä verkossa. Siinä joukko ihmisiä osoittaa mieltään poliisia vastaan kadulla, kunnes miljonääri Kendall Jenner tuo rauhan osapuolten välille Pepsi-pullon avulla.

Mainoksessa huomattiin yllättäviä yhtymäkohtia vuonna 1999 julkaistuun musiikkivideoon. Chemical Brothersin Out of Control -kappaleen videolla mielenosoittajat ovat ottamassa yhteen poliisin kanssa Meksikossa. Näyttelijä Rosario Dawnsonin esittämä nainen ratkaisee tilanteen colajuoman avulla.

Paljastuu, että kyseessä olikin näyteikkunalla olevassa televisiossa pyörivä Viva Cola -juoman mainos. Ikkuna rikotaan, ja videon loppupuoliskossa seurataan todellista mielenilmausta.

Chemical Brothersin musiikkivideo on selkeästi tarkoitettu satiiriseksi ja ironiseksi. Pepsin mainosta pidettiin sen sijaan mauttomana ja kyseenalaisena yrityksenä vedota nuoreen kuluttajakuntaan Black Lives Matter ja Women’s March -mielenosoituksia muistuttavalla kuvastolla.