Nintendo korjasi suosikkipelinsä lähes 30 vuotta vanhan kirjoitusvirheen

Pelit · Tim Isokivi

Japanilaisten videopelien englanninkielisiin käännöksiin on silloin tällöin eksynyt koomisiakin mokia ja kirjoitusvirheitä. Nyt Nintendo-yhtiö on viimein korjannut lähes 30 vuotta vanhan virheen yhdessä suosituimmista peleistään.

8-bittisen Nintendon The Legend of Zelda -pelin ensimmäiseen kenttään päätyi kirjoitusvirhe. Niemimaata tarkoittava sana ”peninsula” oli kirjoitettu pelissä muotoon ”penninsula”. Virhe säilyi pelin lukuisissa uusintajulkaisuissa.

Nyt Legends of Localization -kirjan kirjoittaja Clyde Mandelin on kuitenkin huomannut Nintendon korjanneen kirjoitusvirheen. Peninsula-sana on kirjoitettu oikein NES Classic Edition -minikonsolin The Legend of Zelda -pelissä.

Tapaus sai aikaan keskustelua Twitterissä. Monet huomauttivat japanista englannin kielelle käännetyn pelin kieliopin olevan edelleen heikkotasoista. Eräs Twitter-käyttäjä puolestaan totesi kirjoittaneensa peninsula-sanan aina väärin Zeldan vuoksi.