Yhdysvallat teki ohjusiskun Syyriaan – Donald Trump oli Floridassa golfaamassa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Yhdysvallat teki viime viikolla massiivisen ohjusiskun Syyrian armeijan lentotukikohtaan. Donald Trump antoi hyökkäyskäskyn viettäessään aikaa Kiinan presidentti Xi Jinpingin kanssa. Iskun jälkimainingeissa tuore presidentti vietti aikaansa golfkentällä jo 16. kertaa virkaan astumisen jälkeen.

Republikaanien riveistä voittoon noussut presidentti Doland Trump arvosteli taannoin kovasanaisesti silloisen presidentin Barack Obaman golfaamista. Yhdysvaltain valtionpäämiehen ja hallituksen johtajan urheiluharrastus kustannetaan nimittäin verovaroilla. Tällöin Trump lupasi, että hän itse tulisi viihtymään enemmän Valkoisessa talossa kuin viheriöillä.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on ollut virassaan 11 viikon ajan ja hän on käynyt golfaamassa veronmaksajien rahoilla 16 kertaa. Obama kävi kahden kauden aikana yhteensä 333 kertaa. Vuonna 2013 Donald Trump käski Barack Obamaa unohtamaan Syyriaan hyökkäämisen. Samalla hän naureskeli, että silloisella presidentillä ei ollut aikaa keskustella kongressin kanssa vakavasta Syyrian tilanteesta – sen sijaan Obama oli ollut vihreiöllä lyömässä palloja reikiin, Daily Mail uutisoi. Nyt Donald Trump tekee samaa itse.