Hakkeri iski näyttävästi – 156 hälytyssireeniä soi puolitoista tuntia 1,3 miljoonalle ihmiselle!

Ohhoh! Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Viime vuonna joku hakkeroi Dallasissa liikennekylttejä, ja kirjoitti kyltteihin omia humoristisia tekstejä. Nyt joku keksi uuden jekun ja käynnisti samanaikaisesti kaupungin kaikki väestöhälyttimet, jolloin 156 kovaäänistä sireeniä alkoi soimaan yhtä aikaa.

Perjantai-iltana ennen puolta yötä kaikki Dallasin hätäsireenit alkoivat The Washington Post -lehden mukaan ilmoittamaan kaupungin asukkaille poikkeuksellisen kovasta myrskystä. Mitään tornadoa tai myrskyä ei kuitenkaan ollut lähimaillakaan vaan joku oli hakkeroinut hälyttimet soimaan samanaikaisesti.

Dallasin 1,3 miljoonaa asukasta saivat nauttia sireenien äänistä yhtäjaksoisesti puolentoista tunnin ajan ennen kuin ne saatiin suljettua. Hälytyksen vuoksi tuhannet ihmiset soittivat hätänumeroon koska he olivat luulleet, että hätä on aito. Moni oli ajatellut hälytyksen liittyvän myrskyn sijaan jonkinlaiseen terrori-iskuun tai -uhkaan.