Mätänevä lepakko löytyi salaattisekoituksesta – ostajia varoitettiin vesikauhuriskistä

Ohhoh! · Tim Isokivi

Erä valmiita salaattisekoituksia on vedetty pois markkinoilta Yhdysvalloissa käytyä ilmi, että niihin on päätynyt jotain muutakin kuin kasviksia. Tässä tapauksessa kyse oli kuolleesta lepakosta.

Kuollut lepakko oli köytynyt kahden floridassa asuvan henkilön toimesta. He olivat ehtineet jo syömään salaattia, kun sen seasta paljastui jo mätänemisvaiheessa oleva siivekäs nisäkäs. Tartuntatautien valvonta- ja ehkäisykeskuksen tutkimuksessa ei voitu täysin poissulkea sitä mahdollisuutta, että eläimellä olisi ollut vesikauhu.

CNN-sivuston mukaan salaattia syöneistä ei löytynyt merkkiä vesikauhusta tai muusta mahdollisesti eläimen ruhosta tarttuneesta taudista. Fresh Express -yhtiön Organic Marketside Spring Mix -salaattisekoitusta syöneiden suositellaan kuitenkin vierailemaan varmuuden vuoksi lääkärin tarkastuksessa.