Taiwan kielsi kissojen ja koirien teurastamisen ruoaksi

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Aasiassa on kasvatettu koiria ja kissoja lihantuotantoa varten. Uutisoimme viime vuoden lopulla, kuinka Etelä-Korea kielsi koirien teurastamisen ja niiden lihan myymisen. Nyt myös Taiwan on päättänyt kieltää koirien ja kissojen teurastamisen ihmisten ravintoa varten.

BBC uutisoi, että Taiwanin parlamentti on hyväksynyt lain, joka kieltää koirien ja kissojen lihan tuottamisen ja myymisen. Samassa laissa määritellään myös se, että koiria tai kissoja ei saa juoksuttaa vierellä hihnassa moottoriajoneuvoilla matkustettaessa. Lakia rikkoville annetaan tuntuvat sakot tai kaksi vuotta vankeutta. Lisäksi heidän kuvansa ladataan rikollisten julkiseen tietokantaan nimen kera.

Taiwanissa on käytetty kotieläimiä ravintona vuosisatojen ajan. Viime aikoina koirista ja kissoista on tullut perheiden lemmikkieläimiä, eikä niiden syömistä pidetä enää luonnollisena. Maassa asetettiin jo vuonna 2001 laki, jossa kiellettiin kissojen ja koirien kotikasvattaminen turkkien ja lihan myymistä varten.