United Airlinesin arvo romahti 750 miljoonaa dollaria – ylibuukatun matkan arvo 175 euroa

Matkailu Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Amerikkalainen lentoyhtiö United Airlines ampui itseään nilkkaan poistaessaan ylimääräisen matkustajan lentokoneesta väkivaltaisesti. Lentolipun ostanut mies oli ammatiltaan lääkäri, hän joutui väkisin antamaan paikkansa yhdelle lentokoneen miehistön jäsenistä. Tämä oli virhe.

Facebook

United Airlines on saanut kirjaimellisesti kottikärrykaupalla sontaa niskaan episodin paljastumisen jälkeen. Lentokoneesta poistettu mies aikoo nostaa lentoyhtiötä vastaan oikeusjutun, ja hän on palkannut avukseen varsinaisen asianajaja-arsenaalin. Sen lisäksi, että United Airlines on saanut välikohtauksen vuoksi negatiivista julkisuutta, on yhtiön arvo laskenut silmissä, Gizmodo uutisoi.

United Arilinesin arvo on laskenut 750 miljoonaa dollaria 22,5 miljardista eurosta. Yhtiön toimitusjohtaja seisoo edelleen lentohenkilökuntansa teon takana, sillä toisinaan ihmisiä joudutaan poistamaan ylibuukatuilta lennoilta. Lentokone matkusti Chicagosta Louisvilleen. Lentolippu kyseiselle reitille maksaa noin 175 euroa.