Tutkijalta hurja väite: ”Paras ja terveellisin tee tehdään mikroaaltouunissa”

Koti & Asuminen Ruoka · Tim Isokivi

Useimmat ihmiset hauduttavat teensä mieluiten pannussa, ja valmistavat sen mikroaaltouunissa vain hätätilanteessa. Nyt runsaasti keskustelua etenkin brittien keskuudessa herättäneen väitteen mukaan paras ja terveellisin tee syntyy kuitenkin mikrossa.

Australian Newcastlen yliopiston tutkija Quan Vuong kertoo mikroaaltouunin tekevän teestä maukkaampaa ja maksimoivan sen terveysvaikutukset. ABC News -sivuston mukaan mies neuvoo laittavan kuppiin kuumaa vettä ja teepussin ja lämmittämään sitä mikrossa 30 sekunnin ajan. Teen pitäisi antaa vetäytyä minuutin ajan ennen juomista.

Vuongin mukaan vihreän ja mustan teen valmistaminen mikroaaltouunissa aktivoi 80% sen kofeiinista, teaniinista ja polyfenoliyhdisteistä. Siksi juoma olisi sekä maukkaampaa että terveellisempää. Teessä olevat polyfenolit ovat nimittäin antioksidantteja, joiden tiedetään vähentävän monien tautien riskiä.