Rantavedessä näkyi tuhansia mustia hahmoja – lähempää paljastui mistä oli kyse

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvalloissa Floridan rannikolla on parhaillaan käynnissä jokavuotinen upea näytelmä, jonka pääosissa ovat tuhannet ja taas tuhannet mustapilkkahait. Maalis-huhtikuussa hait suuntaavat vuosittain samanaikaisesti rantaan, jossa ne kykenevät uimaan jopa 30-senttisessä vedessä.

Nyt Floridan yliopiston biologian laitoksen professori Stephen M Kajiura on ikuistanut näyttävän tilanteen kuviksi Miamin ja Boca Ratonin välisellä alueella. Hait siirtyvät eri alueille muuttolintujen tavoin keväisin ja syksyisin.

Haiden parveilu on haitallista, koska samaan aikaan ihmiset suuntaavat Spring Break -lomilleen rannoille. Valtaosa haiden iskuista tapahtuukin juuri mustapilkkahaiden toimesta. Ne ovat kuitenkin pienikokoisia, joten eivät saa aiheutettua ihmisille kovin suurta vahinkoa.

Splash
Splash
Splash