7 vinkkiä siistimpään kotiin – tee nämä joka päivä

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ihmiset tekevät keiväisin suursiivouksia ja sisustavat asuntojaan kesää varten. Jokaisella on oma tyylinsä siivouksessa, mutta pienillä ja päivittäisillä rutiineilla voi pitää kodin hieman siistimpänä kuin pelkästään kerrta viikkoon suoritetulla siivouksella.

Monessa kodissa tuskaillaan tähän aikaan vuodesta kenkien mukana kulkeutuvan hiekan ja soran kanssa. Eteiseen kannattaa panna kuramatto, jolta ei yksinkertaisesti poistuta jalkineet jalassa. Tämä tapa on hyvä opettaa myös perheen pienemmille, jotta kurasaappaat eivät levitä mutaa pitkin asuntoa. Kuramatto on helpompi rapsia kuin se, että joutuisi imuroimaan asunnon päivittäin.

Pölyjen pyyhkimistä kannattaa tehdä pitkin viikkoa siten, että huiskulla käy läpi yhden huoneen kerrallaan. Maanantaina voi vetäistä makkarin pinnat, tiistaina eteisen ja keskiviikkona keittiön. Pölyhuiskuksi kannattaa valita sellainen tomunkerääjä, joka mahtuu ahtaisiin väleihin.

Sänky on hyvä pedata päivittäin. Petaamisesta on helppo tehdä rutiini, kun panee peitot ja tyynyt paikoilleen heti sängystä nousemisen jälkeen. Päiväpeiton asetteleminen ei kestä kuin puolisen minuuttia. Keittiössä voi suihkuttaa yleispesuainetta pinnoille samalla kun juo aamukahvia tai iltateetä. Puolen minuutin vaikutusajan jälkeen lopputuloksena on säihkyviä pintoja rätillä pyyhittynä.

Kodin yleistä järjestystä on helppo hallita, jos opettelee panemaan tavarat omille paikoilleen. Miksi ei laittaisi hiusharjaa heti sille kuuluvalle paikalle sen sijaan, että jättää sen kampauspöydälle lojumaan? Tai miksi ei riisuisi likaisia sukkia suoraan pyykkikoriin?

Myös postit kannattaa lajitella heti, eikä laskea niitä pöydälle odottelemaan. Pane laskut omalle paikalle ja roskat roskikseen. Kaiken kaikkiaan kodin järjestyksen ylläpitämiseen pätee vanha tuttu sääntö: Mikäli asian tekeminen vaatii alle kaksi minuuttia, kannattaa se tehdä heti, eikä jättää roikkumaan.

Lähde: PureWow